sport

Oranje medailleregen houdt aan: zilver en brons op de 1.000 meter

13 februari 2014Leestijd: 1 minuut

Voor de zesde dag op rij is er schaatssucces voor de Nederlandse ploeg op de Olympische Spelen in Sotsji. Op de 1.000 meter haalde Ireen Wüst zilver en Margot Boer een bronzen medaille.

De Chinese Zhang Hong ging bliksemsnel van start en zette voor de dweil al een spectaculaire tijd van 1.14,02 neer. Daarmee vestigde ze direct een nieuw baanrecord in Sotsji.

Margot Boer

Vele schaatssters na haar beten zich stuk op die tijd. Ook voor Marrit Leenstra bleef die tijd ver weg. Haar 1.15,15 was hoe dan ook een knappe tijd, goed voor een zesde plek.

Maar Margot Boer was nog een tikje sneller in haar rit tegen wereldkampioen Olga Fatkoelina. Boer, die dinsdag de allereerste medaille voor Nederland op de olympische 500 meter won, zette een tijd neer van 1.14,90.

Zilver voor Wüst

Ireen Wüst dook daar weer onder en schaatste met 1.14,69 naar zilver. Lotte van Beek kwam te kort en eindigde op de vijfde plaats. Het brons ging naar Boer.

Voor China betekent de overwinning van Zhang Hong de eerste Chinese olympische gouden medaille bij het langebaanschaatsen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.