sport

‘Eredivisie platgelegd wegens nucleaire top Den Haag’

05 februari 2014Leestijd: 1 minuut

De eredivisie komt vanwege de nucleaire top in Den Haag een weekeinde stil te liggen. Burgemeesters van de negen speelsteden hebben besloten de thuisduels te schrappen.

Dat doen zij omdat er door de strenge beveiliging tijdens de top te weinig politieagenten zijn om de openbare orde en veiligheid te garanderen, schrijft De Telegraaf woensdag.

Knel

Het gaat om het lange weekend van 21, 22 en 23 maart, in aanloop naar de top van 24 en 25 maart. Ook is het nog erg onzeker of de halve finale van de KNVB-beker tussen AZ en Ajax op 26 of 27 maart doorgaat.

De KNVB, Eredivisie CV en de voetbalclubs betreuren de beslissing van de burgemeesters. De voetbalbond heeft een brandbrief gestuurd naar minister  Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) in de hoop dat de beslissingen worden teruggedraaid.

Overleg

De KNVB laat weten dat zij op dit moment nog in overleg zijn met de betrokken partijen om tot een ‘passende oplossing’ te komen voor clubs en fans.

AZ-directeur Toon Gerbrands is ‘zwaar geïrriteerd’ over het besluit. Hij zegt dat zijn club ‘volledig in de knel’ komt met het ‘overvolle programma’.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.