sport

Bayern domineert tegen Arsenal, Milan in eigen huis onderuit

19 februari 2014

In de achtste finale van de Champions League heeft Bayern München Arsenal woensdagavond getrakteerd op een lesje dominant voetbal. Tegelijkertijd ging het AC Milan van Clarence Seedorf ondanks een sterke vertoning met 0-1 onderuit tegen Atletico Madrid.

Even leek het erop dat Arsenal woensdagavond een kans zou maken tegen titelhouder Bayern München. De ploeg van Arsène Wenger schoot uit de startblokken en zette Bayern onder druk.

Strafschop

Die pressie resulteerde na acht minuten in een strafschop voor de thuisploeg toen Mehmet Özil over het been van Jérome Boateng ging. Maar Özil schoot de bal recht door het midden waarna keeper Manuel Neuer de bal dankbaar uit de doelmond stompte.

Gered door Neuer herpakten de Duitsers zich in de eerste helft en kwamen ze in de wedstrijd. Het noodlot voor Arsenal sloeg toe toen Arjen Robben na veertig minuten keeper Wojciech Szczęsny probeerde te passeren,geraakt werd en ter aarde stortte. De Italiaanse scheidsrechter kon dan ook niets anders dan naar de stip wijzen en de Poolse doelman van het veld sturen.

Dominantie

De penalty werd door David Alaba gemist, maar met 11 tegen 10 was de wedstrijd voorbij. De rest van de wedstrijd domineerden de Duitsers het spel volledig en konden de Londenaren alleen nog maar achter de bal aanrennen.

In de 54ste minuut gebeurde dan ook het onvermijdelijke: Bayern scoorde dankzij een geweldige treffer van Toni Kroos. Vlak voor tijd bepaalde Tomas Müller de eindstand op 0-2.

Milan

Clarence Seedorf, de ‘koning van de Champions League’ stond met zijn AC Milan voor de moeilijk taak om tegen Atletico Madrid het vertrouwen van de ‘milanisti’ (Silvio Berlusconi incluis) te winnen.

In San Siro kwam zijn ploeg sterk voor de dag tegen de fel spelende Spanjaarden en raakte Kakà de lat en Andrea Poli de paal. Vooral de van Queens Park Rangers gehuurde Adel Taarabt maakte indruk bij Milan. ‘De nieuwe Zidane’ creëerde kans na kans. Mario Balotelli cum suis mochten het zichzelf aanrekenen die kansen niet af te maken.

Oude wet

De oude voetbalwet die bepaalt dat wanneer je zelf niet scoort de tegenstander dat dan wel doet, is ook in Milaan maar al te goed bekend.

Lijdzaam keken de rossoneri dan ook toe hoe Diego Costa de dodelijke 0-1 binnenkopte. Seedorf staat op 11 maart voor een schijnbaar onmogelijke opgave tegen de ‘piraten van Madrid’.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.