sport

Aanklager start vooronderzoek naar woede-uitbarsting Pellè

24 februari 2014Leestijd: 1 minuut

De aanklager betaald voetbal start een onderzoek naar het gedrag van Feyenoord-spits Graziano Pellè. De aanvoerder van de Rotterdamse club kreeg zondag een woedeaanval na de late gelijkmaker van FC Twente.

De aanklager wil een schriftelijke verklaring van Feyenoord en Pellè over het trappen van de spits tegen de dug-out en spullen in de catacomben, meldt de KNVB.

Feyenoord stond 2-1 voor, maar diep in de blessuretijd maakte Cuco Martina de 2-2. Pellè kon het niet verkroppen en trapte op weg naar de kleedkamer om zich heen. Daarbij maakte hij een reclamebord kapot en trapte hij een lamp omver.

Emoties

Feyenoord en Pellè krijgen tot dinsdag 11.00 uur de tijd om te reageren. Na de wedstrijd zei de spits al dat hij spijt had van zijn acties. ‘Emoties moeten van het veld wegblijven, want dat kost gele kaarten. Daarna had ik weliswaar een menselijke reactie, maar dat is niet goed en dat spijt me.’

Hij merkte daarbij wel op dat hij niemand pijn heeft gedaan met zijn optreden. ‘Het is vervelend dat ik zo reageerde, maar het was niet op iemand gericht, het was gewoon mijn eigen frustratie over de 2-2.’

Door het onderzoek dat is gestart, loopt Pellè het risico om de klassieker in de Kuip op 2 maart te missen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.