sport

‘Schumacher wordt geleidelijk uit coma gehaald’

29 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Autocoureur Michael Schumacher zou sinds deze week langzaam uit zijn kunstmatige coma worden gehaald door zijn artsen. Hij zou positief reageren op de behandeling.

Dat schrijft de Franse sportkrant L’Equipe op basis van bronnen. Schumachers manager Sabine Kehm wil niet reageren op ‘speculaties’ en zegt dat alleen het medische team rondom de voormalige Formule 1-coureur weet hoe het zit, meldt website Sport365.fr.

Onvoorspelbaar

De racelegende wordt sinds 29 december in coma gehouden in het ziekenhuis van Grenoble, vanwege de gevolgen van een ernstig ski-ongeluk dat hij kreeg in de Franse Alpen. Hij zou al enige tijd niet meer in acuut levensgevaar verkeren, maar het is volgens neurologen moeilijk om voorspellingen te doen over de geleden hersenschade.

Normaal gesproken is vier weken de maximale termijn waarop iemand nog uit een kunstmatige coma wordt gehaald. Die termijn is inmiddels verstreken.

Verwarring

Een neuroloog, Jean-Luc Truelle, die niet bij de behandeling betrokken is, waarschuwt voor al te veel optimisme. Het ontwaken uit coma is een langzaam proces, waarbij de patiënt ‘in verwarring en passiviteit’ verkeert.

Schumacher wordt volgens hem stapsgewijs wakker gemaakt, en vervolgens gaan de artsen proberen of hij reageert op eenvoudige bevelen, zoals het bewegen van zijn ogen of mond.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.