sport

President FC Barcelona stapt op vanwege corruptieschandaal

23 januari 2014Leestijd: 1 minuut

De president van de Catalaanse voetbalclub FC Barcelona, Sandro Rosell, blijft volhouden dat de transfer van sterspeler Neymar keurig is verlopen. Maar vanwege de ophef die rond de aankoop is ontstaan, legt de bestuurder zijn functie neer.

‘Ik denk dat mijn etappe hier eindigt. Ik heb zojuist mijn definitieve ontslag aangeboden,’ zo liet Rosell donderdagavond aan de Spaanse pers weten.

Jaloezie

Volgens de bestuurder hebben hij en zijn familie de afgelopen dagen erg onder de ophef geleden. De Spanjaard houdt vol dat er niets mis was met de transfer van Neymar.

‘De overgang van Neymar was correct en heeft veel van onze concurrenten jaloers gemaakt,’ liet hij weten. Hij speculeerde daarmee erop dat rivalen van Barça de berichten de wereld in hebben geholpen.

Zwart geld

Volgens de Spaanse krant El Mundobetaalde Barcelona niet 57,1 maar 95 miljoen euro voor de Braziliaanse aanvaller. De overige 40 miljoen euro zouden zijn betaald via de maatschappij waarvan de vader van Neymar de eigenaar is.

Spaanse justitie onderzoekt de zaak en heeft de partijen opgeroepen voor verhoor. Bij een hoorzitting zal de club de boeken moeten laten zien waarin alle betalingen staan geregistreerd.

Nu Rosell is vertrokken, zal vicepresident Josep Maria Bartomeu tijdelijk de honneurs waarnemen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.