sport

Geïnfiltreerde Feyenoord-fans zien ploeg verliezen tegen Ajax

22 januari 2014Leestijd: 2 minuten

Feyenoord is woensdagavond in de halve finale van de KNVB-beker met 3-1 onderuit gegaan tegen Ajax. Hoewel het officieel niet mag, waren stiekem toch enkele honderden Feyenoord-fans getuige van het verlies.

De Rotterdamse infiltranten zagen hun ploeg goed beginnen in Amsterdam. Net als in de vorige klassieker in de Arena kwam Feyenoord opnieuw vroeg op voorsprong. Jean-Paul Boëtius bracht de bezoekers in de zevende minuut op voorsprong. Feyenoord was veel sterker dan de Amsterdamse opponent en had eigenlijk minimaal nog twee doelpunten moeten maken.

Dat gebeurde niet en na een kwartier werd de thuisploeg wakker en ging meevoetballen. De Deen Viktor Fischer bracht Ajax in de 34ste minuut weer naast Feyenoord.

Winst Ajax

In de tweede helft golfde de wedstrijd op en neer en gingen beide ploegen op zoek naar de overwinning. De Catalaanse Serviër Bojan Krkic kopte halverwege de tweede helft raak waarmee hij de stand op 2-1 bracht.

Die klap kwam Feyenoord niet meer te boven. In de slotfase zette de ploeg uit Rotterdam alles op de overwinning en gaf het ruimte weg achterin. Ajax profiteerde daar dankbaar van en kwam in de laatste minuut nog op 3-1.

Verboden

Hoewel het tot en met dit jaar verboden is voor uit-fans om de klassieker tussen Feyenoord en Ajax te bezoeken, waren er toch enkele honderden Feyenoord-fans aanwezig in de Arena. Zij verraadden hun aanwezigheid in de zevende minuut toen Feyenoord op voorsprong kwam.

Normaal gesproken is het onmogelijk maar bij bekerwedstrijden zijn er minder restricties. Zowel Feyenoord als burgemeester Aboutaleb had de fans gevraagd niet naar Amsterdam te gaan. Maar ongeveer vierhonderd supporters hebben deze oproep genegeerd. Volgens de NOS zijn enkele Rotterdamse supporters aangehouden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.