sport

Feyenoord begint tweede seizoenshelft met overtuigende winst

19 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Feyenoord is, in tegenstelling tot vorige jaren, de tweede seizoenshelft zondag uitstekend begonnen. In Utrecht won de ploeg van Ronald Koemen in een spectaculair duel met 5-2 van FC Utrecht.

De toeschouwers in Nieuw Galgenwaard kregen direct al waar voor hun geld. In een tijdsbestek van 23 minuten werd het net vier keer gevonden.

Geklungel

Jens Toornstra opende namens FC Utrecht in de twaalfde minuut de score. De middenvelder profiteerde van geklungel in de Rotterdamse defensie.

Maar waar de verdediging van Feyenoord een matige indruk maakte, daar wervelde het voorin. Met twee schitterende treffers deden Ruben Schaken en Graziano Pellè de wedstrijd kantelen. Althans, zo leek het, want in de 22ste minuut maakte opnieuw Toornstra er weer 2-2 van. Wederom zag de Feyenoord-verdediging er niet best uit. In de 33ste minuut bracht verdediger Stefan de Vrij de Rotterdammers weer op voorsprong uit een ingestudeerde corner.

Aanval wint

In de tweede helft pakte de balans tussen een matige defensie en een excellente aanval uit in het voordeel van het laatste. Schaken besliste in de 72ste minuut de wedstrijd door de bal langs keeper Robin Ruiter te schieten. Tony Vilhena bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 2-5.

Door de winst van Feyenoord houdt de ploeg aansluiting met de top en staat het vierde achter FC Twente, Vitesse en Ajax. De Amsterdammers namen de koppositie over van Vitesse na een nipte winst (1-0) op PSV.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.