sport

Blatter: nooit lag een WK-gastland zo ver achter als Brazilië

06 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Nooit was een gastland van een WK voetbal zo aan het treuzelen als Brazilië. Hoewel ze de meeste tijd kregen van allemaal, startten de Brazilianen veel te laat met de voorbereidingen.

Dat heeft FIFA-baas Sepp Blatter gezegd tegen de Zwitserse krant 24heures.

Meeste tijd

‘Brazilië komt er nu achter dat ze te laat zijn begonnen,’ zegt de omstreden Zwitser. ‘Ze zijn het land dat het meest achterloopt, sinds ik bij de FIFA werk. En toch hadden ze de meeste tijd, zeven jaar.’

Het WK zal op 12 juni dit jaar moeten beginnen, maar de organisatie wordt achtervolgd door problemen bij de bouw van de stadions, uit de hand gelopen kosten en daaropvolgende woede hierover bij het Braziliaanse volk.

Protesten

Over die protesten maakt Blatter zich niet zo veel zorgen. ‘Ik ben een optimist, ik denk niet dat de mensen zich tegen het voetbal zullen keren.’

De door fraude- corruptieschandalen achtervolgde voetbalbestuurder liet zich in het interview ook nog even uit over een eventuele verlenging van zijn voorzitterschap bij de FIFA waar hij sinds juni 1998 de scepter zwaait. ‘Ik voel me nog niet zo moe dat ik me niet beschikbaar meer zal stellen.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.