sport

Belgische deelnemer Dakar-rally (50) om het leven gekomen

10 januari 2014Leestijd: 1 minuut

De Belgische motorrijder Érik Palante is om het leven gekomen tijdens de Dakar-rally in Argentinië. Palante deed al voor de elfde keer mee aan de woestijnrace. De crosser uit Luik was vijftig jaar.

Palante bereikte donderdag het eind van de vijfde etappe niet. Zijn lichaam werd vrijdag gevonden.

De vijfde etappe voerde de karavaan van Chilecito naar San Miguel de Tucuman. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Vlaamse media berichten dat Palante woensdag al een blessure aan zijn hand opliep tijdens de vierde etappe.

Kinderen

Ondanks zijn handblessure besloot Palante donderdag te starten. De familie van Palante is vrijdag op de hoogte gesteld van het nieuws. De motorrijder zou deze maand 51 jaar worden. Hij laat een vrouw en vijf kinderen achter.

Palante is niet het eerste slachtoffer tijdens deze editie van de Dakar-rally. Donderdag kwamen twee Argentijnse journalisten van 19 en 51 jaar om het leven. Ze deden niet mee aan de race, maar de Ford Ranger waarin ze zaten, stortte van een helling.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.