sport

Ajax wint van Go Ahead Eagles, neemt voorsprong op concurrentie

26 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Ajax gaat na de twintigste speelronde van de eredivisie alleen aan kop van de ranglijst. De Amsterdammers wonnen zondag zelf, met enige moeite van Go Ahead Eagles. In Deventer werd het 0-1.

De regerend landskampioen zag zondag zowel Vitesse, Feyenoord als sc Heerenveen punten verspelen. FC Twente kwam niet in actie, omdat het veld van FC Groningen door de winterse omstandigheden onbespeelbaar was.

Winst

Ajax drong in de Adelaarshorst vrijwel het hele duel aan, maar een doelpunt leek maar niet te vallen. Lasse Schöne bezorgde de Amsterdamse voetbalclub toch nog de winst.

Door die zege komt Ajax op 43 punten. Dat zijn er twee meer dan Vitesse. De Arnhemmers kwamen zondag thuis tegen NEC niet verder dan 1-1.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.