sport

Ruud Brood niet langer trainer van voetbalclub Roda JC

15 december 2013Leestijd: 1 minuut

Ruud Brood is ontslagen als trainer van Roda JC. Het ontslag komt nadat de Limburgse ploeg zaterdag met 3-4 onderuit ging tegen NEC.

‘De teleurstellende sportieve resultaten en de verwachting dat de prestaties op korte termijn in deze samenstelling niet zullen verbeteren, liggen ten grondslag aan deze beslissing,’ is te lezen op de website van de eredivisieclub.

Degradatie

De 51-jarige Brood kwam vorig jaar over van RKC Waalwijk. Vorig seizoen eindigde Roda als 16e, waarna de ploeg in de play-offs voor promotie/degradatie maar nipt van Sparta Rotterdam won.

Na de nederlaag tegen NEC staat Roda op de veertiende plek en maar drie punten boven hekkensluiter NEC. Degradatie behoort dus tot de mogelijkheden.

Brood is de derde trainer die dit seizoen is ontslagen. Alex Pastoor (NEC) en Gertjan Verbeek (AZ) gingen hem voor.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.