sport

Oud-voetballer Gattuso verdachte in Italiaans omkoopschandaal

17 december 2013Leestijd: 1 minuut

De onderzoeksrechter in de Noord-Italiaanse stad Cremona heeft in het kader van een groot onderzoek naar matchfixing in Italië opdracht gegeven om vier verdachten op te pakken. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij relaties tussen illegale gokkers en de voetbalwereld.

Daarnaast zijn de huizen van oud-international van Italië Gennaro Gattuso en ex-speler van Lazio Roma Cristian Brocchi doorzocht.

Beiden zijn voor verhoor meegenomen, meldt het Italiaanse persbureau Ansa. Gattuso en Brocchi zouden banden hebben met fraudeurs.

Wereldkampioen

Het onderzoek naar het Italiaanse omkoopschandaal Calcioscommesse richt zich op 53 wedstrijden in de Italiaanse competities Serie B en C van vorig seizoen, maar ook op drie wedstrijden van AC Milan uit 2011. Bij die duels zouden pogingen tot omkoping zijn gedaan.

Eén van de verdachte duels is die tussen AC Milan en Lazio (2-1) van 1 februari 2011. Gattuso, die in 2006 wereldkampioen met Italië werd, was in 2011 speler van AC Milan, maar speelde die wedstrijd niet. Brocchi kwam uit voor Lazio.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.