sport

‘Guus Hiddink volgt Van Gaal op als bondscoach na WK 2014’

14 december 2013Leestijd: 2 minuten

Na het WK in Brazilië volgt oud-bondscoach Guus Hiddink (67) in principe Louis van Gaal op. Hij zou daarover afspraken hebben gemaakt met de KNVB.

Dat meldt De Telegraaf. Vrijdag zei Hiddink, die deze zomer ontslag nam bij de Russische club Anzhi Machatsjkala, zelf nog dat hij alleen een ‘informatief contact’ heeft gehad met KNVB-directeur Bert van Oostveen.

Principeakkoord

Volgens De Telegraaf gaat het al om een stap verder: er zou mondeling al een overeenkomst zijn gesloten, maar de KNVB wil het nieuws pas bekendmaken als ook duidelijk is wie hem gaan assisteren. Uiterlijk in februari moet de aanstelling rond zijn.

De KNVB zou willen dat de assistenten van Louis van Gaal, Danny Blind en Patrick Kluivert, doorgaan met het Nederlands Elftal. Blind overweegt nog Van Gaal te volgen naar diens nieuwe club.

Als hij ‘fris’ is

Hiddink zelf wil geen uitsluitsel geven. Hij is, hoewel hij eerder had gezegd te zullen stoppen als voetbaltrainer, nu wel positief over de mogelijkheid om nog een keer het Nederlands Elftal te trainen: ‘Als ik fris ben, en ik ben nog steeds fris denk ik, dan vind ik een nieuwe uitdaging nog wel mooi,’ zei hij tegen de NOS.

Hiddink was tussen januari 1995 en juli 1998 ook al bondscoach. In 1996 haalde Oranje de kwartfinales van het EK, in 1998 zelfs een vierde plaats op het WK in Frankrijk.

Hiddink zou zijn aangenomen tot en met het EK in 2016 in Frankrijk. Daarna zou hij een leidende functie in het technisch kader krijgen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.