sport

United, Madrid en PSG naar volgende ronde Champions League

27 november 2013Leestijd: 2 minuten

Na Bayern München, Barcelona, Manchester City, Chelsea en Atlético Madrid hebben zich woensdag nog weer drie ploegen geplaatst voor de volgende ronde in de Champions League. Voor Manchester United, Real Madrid, Paris st. Germain en Manchester City is de laatste groepswedstrijd niet meer dan een formaliteit.

Manchester United haalde woensdagavond het hardste uit. Zonder Robin van Persie speelden de Engelsen Bayer Leverkussen in Duitsland met 0-5 van de mat. Daarmee verzekerde United zich van de eerste positie in Groep A. Sjachtar Donetsk dat met 4-0 van Real Sociedad won, heeft de beste papieren om als tweede door te gaan.

Sneijder

Real Madrid speelde het grootste deel van de wedstrijd tegen Galatasaray (Wesley Sneijder viel in) met tien man. Maar dat was genoeg voor een simpele 4-1 overwinning. De Spanjaarden worden daarmee definitief groepshoofd in Groep B. Juventus zal volgende week in een onderling duel met Galatasaray beslissen wie er naast Real naar de volgende ronde zal gaan.

Ook Paris st. German wist met een 2-1 winst op Olympiakos Piraeus de achtste finale te bereiken. Zlatan Ibrahimovic en Edinson Cavani maakten de Franse treffers. De Grieken strijden met Benfica om de tweede plek in Groep C.

Robben

Bayern München wist voor de wedstrijd tegen CSKA Moskou al dat de ploeg al geplaatst was. Mede dankzij een goal van Arjen Robben won de ploeg hoe dan ook met 1-3. Ook Manchester City zal doorgaan in de Champions League. De Engelsen waren in eigen huis met 4-2 te sterk voor Viktoria Pilzen.

Of Ajax als enige Nederlandse ploeg de volgende ronde zal bereiken, hangt af van de confrontatie tegen AC Milan op 11 december. Alleen winst in Milaan kan de ploeg van Frank de Boer verder helpen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.