sport

PSV begint Europa League met nederlaag tegen Ludogorets

19 september 2013

PSV heeft de eerste groepswedstrijd in de Europa League verloren. De ploeg van trainer Phillip Cocu verloor donderdag voor eigen publiek van de Bulgaarse kampioen Ludogorets: 0-2.

Roman Bezjak en de Nederlandse aanvaller Virgil Misidjan maakten in de tweede helft de doelpunten.

PSV heeft nu al zes duels op rij niet gewonnen. De ploeg uit Eindhoven ontvangt zondag landskampioen Ajax. De volgende wedstrijd in de Europa League is op 3 oktober, in Oekraïne tegen Chornomorets.

Topploeg

Ook Dinamo Zagreb, dat in dezelfde groep als PSV speelt, heeft de eerste groepswedstrijd in de Europa League verloren. De Kroatische topploeg ging in eigen stadion met 1-2 onderuit tegen het Oekraïense Tsjornomorets Odessa.

Intussen maakte Swansea City grote indruk tijdens de eerste speelronde van de groepsfase. De ploeg uit Wales versloeg Valencia in eigen huis met liefst 0-3. De treffers kwamen op naam van Wilfried Bony (ex-Vitesse), Michu en Jonathan de Guzman.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.