sport

AZ plaatst zich voor groepsfase Europa League

30 augustus 2013

In Alkmaar verloor AZ vrijdagochtend met 0-2 van de Griekse club Atromitos, maar de overwinning van Atromitos was niet voldoende om AZ van een plaats in de groepsfase van de Europa League af te houden.

In de eerste wedstrijd in Griekenland werd het 3-1 voor AZ. De ploeg van coach Gert-Jan Verbeek is door op basis van uitdoelpunten.

Brand

De wedstrijd die vanochtend werd gespeeld was een restant van de gestaakte wedstrijd donderdag. Toen moest de wedstrijd bij 0-1 voor de Griekse ploeg worden afgebroken wegens brand in het stadion.

Op de vijfde etage van het AFAS-stadion in Alkmaar was sprake van kortsluiting in de lichtmastkast, waardoor er in een skybox brand ontstond. Vanwege de rookontwikkeling moesten fans het stadion verlaten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.