sport

Nederlandse ‘Blade babe’ wereldkampioen op 100 meter

25 juli 2013

Marlou van Rhijn heeft in Lyon op de wereldkampioenschappen atletiek voor gehandicapten goud veroverd op de 100 meter. ‘Blade Babe’ bleef met 13,02 seconden de Franse paralympisch kampioene Marie-Amélie Le Fur (13,29) en de Amerikaanse April Holmes (13,60) voor.

Van Rhijn rende in Lyon 0,06 seconde langzamer dan haar eigen wereldrecord.

Eindsprint

Voor de laatste dertig meter leek Française Le Fur de wedstrijd te winnen, maar op het laatste gedeelte van de race haalde de Nederlandse Van Rhijn haar in. Le Fur voorkwam vorig jaar nog dat Van Rhijn Olympisch kampioen werd.

‘Blade babe’ uit haar vreugde op Twitter: ‘I wanted this SO bad! And it feels SO good! Thank you all!! Again, best supporters ever!

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.