sport

Spontane huldiging voor spelers AZ in Alkmaar

10 mei 2013

Honderden fans van voetbalclub AZ hebben hun ploeg feestelijk onthaald bij het AFAS Stadion in Alkmaar na het winnen van de KNVB-beker. De sfeer was goed terwijl eerder op de dag in Rotterdam nog 43 arrestaties werden verricht.

AZ heeft donderdag in De Kuip de KNVB-beker gewonnen na een winst van 2-1 op PSV. Het is de vierde keer dat de club de beker wint, de laatste keer was in 1982.

Europa

Als bekerwinnaar heeft AZ een ticket veroverd voor de play-offs in de Europa League. De ploeg hoeft slechts één ronde te overleven om de groepsfase te bereiken. PSV gaat als nummer 2 van de eredivisie de voorrondes van de Champions League in.

De politie in Rotterdam had het donderdag druk voor, tijdens en na de wedstrijd. In totaal zijn 43 voetbalsupporters opgepakt onder meer voor openbare dronkenschap, vernielingen en vechtpartijtjes.

Huldiging

Hoewel AZ zondag officieel wordt gehuldigd na de afloop van de laatste competitiewedstrijd tegen Willem II, besloten de fans niet te wachten. Honderden supporters verzamelden zich na de wedstrijd bij het stadion in Alkmaar in afwachting op hun spelers.

Vanaf het bordes van het stadion toonde de ploeg kort na 23.00 uur trots de beker die was meegekomen uit Rotterdam. De sfeer bij het stadion was uitgelaten.

De politie was uit voorzorg aanwezig maar ‘buiten het zicht’, laat een politiewoordvoerder weten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.