Uitgeschakeld Málaga vermoedt complot van UEFA

10 april 2013Leestijd: 1 minuut

De Spaanse club Málaga die dinsdagavond na een buitenspeldoelpunt van Borussia Dortmund uit de Champions League werd gegooid, vermoedt dat de UEFA de arbitrage opdracht heeft gegeven om de Spanjaarden naar huis te sturen.

‘Een geschorst team kan natuurlijk niet de finale van de Champions League spelen,’ zei de Chileense coach van Málaga na de wedstrijd.

De coach doelt op de schorsing die de UEFA de club heeft opgelegd vanwege financieel wanbeleid. Volgend jaar zijn de Spanjaarden een jaar uitgesloten van Europees bekervoetbal vanwege hoge openstaande schulden. Tegenstander Borussia Dortmund daarentegen heeft het huishoudboekje keurig op orde.

Dubieus

Volgens Pellegrini verklaart dat verschil in financiën wellicht het in de ogen van de Spanjaarden dubieuze optreden van de Schotse scheidsrechter Craig Thomson. ‘Hij had twee spelers van Dortmund met rood van het veld moeten sturen en floot twee keer niet voor buitenspel. Dan is het onmogelijk om je te kwalificeren,’ fulmineerde de Chileen.

Racisme

Ook de steenrijke eigenaar van Málaga, sjeik Abdullah Al Thani toonde zich een slecht verliezer. ‘Dit heeft niets met voetbal te maken, dit is racisme,’ Twitterde de oliesjeik uit Qatar na de wedstrijd.

Málaga verloor dinsdagavond met 3-2 nadat tegenstander Dortmund in de laatste minuten nog twee keer scoorde. Het laatste doelpunt werd gemaakt in buitenspelpositie. Ook Málaga had toen al een buitenspeldoelpunt gemaakt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.