Nieuw Feyenoord-stadion gaat 313 miljoen euro kosten

03 april 2013Leestijd: 1 minuut

Het nieuwe stadion van Feyenoord gaat 313 miljoen euro kosten en moet het duurzaamste stadion van Europa worden. Dat lieten Sportclub Feyenoord en Stadion Feijenoord woensdag weten aan de gemeenteraad van Rotterdam.

De gemeente wordt gevraagd garant te staan voor de financiering van het plan, en zou daarvoor 165 miljoen euro opzij moeten leggen. De gemeenteraad moet hier nog over beslissen.

Olympische Spelen

Het huidige stadion is 76 jaar oud en ernstig verouderd. In de jaren negentig werd het stadion ingrijpend gerenoveerd.

De Kuip heeft niet meer voldoende capaciteit voor de groeiende groep supporters en biedt geen mogelijkheid voor grote sportevenementen, zoals eindtoernooien of de Olympische Spelen.

Financieel haalbaar

Om het nieuwbouwplan financieel haalbaar te maken, moet het stadion naast de 28 geplande wedstrijden per jaar ook worden gebruikt voor commerciële en maatschappelijke activiteiten.

Het nieuwe stadion krijgt een schuifdak en moet plaats bieden aan 63.000 toeschouwers. Ook komen er 90 skyboxen en 6.300 business seats.

Red de Kuip

Uit onderzoek van RTV Rijnmond en EenVandaag bleek dinsdag dat 60 procent van de inwoners van Rotterdam De Kuip liever opnieuw gerenoveerd ziet.

Hoewel een dergelijke verbouwing niet haalbaar lijkt, strijdt actiegroep Red de Kuip voor renovatie van het huidige stadion.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.