PSV’er Van Bommel misdraagt zich bij Heerenveen

11 maart 2013Leestijd: 1 minuut

PSV’er Mark van Bommel heeft zich misdragen na de verloren wedstrijd tegen SC Heerenveen. Van Bommel zou Heerenveen-speler Joey van den Berg zaterdag bij de kleedkamers ‘homo’ hebben genoemd.

Dat schrijft De Telegraaf maandag.

Lens

Het gedrag van Van Bommel is opmerkelijk omdat er enkele weken geleden veel ophef ontstond over PSV’er Jeremain Lens, die zich misdroeg in de catacomben bij Feyenoord. Voor het oog van de televisiecamera wachtte hij Feyenoord-speler Joris Mathijsen op om hem een lesje te leren.

Zaterdag deed Van Bommel dat nog een keertje dunnetjes over in de catacomben van het Abe Lenstra Stadion. Van Bommel ging na afloop van de verloren wedstrijd tegen SC Heerenveen (2-1) uit zijn dak tegen Van den Berg. Hij moest volgens verschillende bronnen worden weggetrokken bij de kleedkamerdeur van de Friezen.

Schreeuwen

‘Ik hoorde van de trainer dat hij daar iets stond te schreeuwen over homo, maar heb verder niets meegekregen, omdat ik stond te douchen,’ zegt Van den Berg tegen de krant.

Van den Berg denkt dat Van Bommel boos was omdat hij hem had geraakt tijdens de wedstrijd. Van Bommel zette vervolgens later in de wedstrijd een tackle in op de Heerenveen-speler, waarvoor Van den Berg opsprong om hem te ontwijken.

‘Als hij me had geraakt, had ik mijn enkelbanden gescheurd. Maar hij dacht dat ik probeerde hem een kaart aan te naaien.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.