Nederlandse honkballers niet naar finale World Classic

19 maart 2013Leestijd: 2 minuten

Het Nederlandse honkbalteam verloor maandagnacht de halve finale van de World Baseball Classic in San Francisco. Oranje legde het met 1-4 af tegen honkbalgrootmacht Dominicaanse Republiek.

‘Ik ben trots op wat deze ploeg heeft laten zien dit toernooi,’ benadrukt bondscoach Hensley Meulens na afloop van de wedstrijd. ‘We hebben goed gespeeld vandaag, maar de Dominicanen waren iets beter.’

Lange voorsprong

Oranje hield een 1-0 voorsprong vast tot de vijfde inning. Andrelton Simmons bereikte als eerste de thuisplaat.

Daarna haalde de Dominicaanse Republiek snel de achterstand in: Carlos Santana en Moises Sierra maakten beiden een tweehonkslag en het stond 1-2. Toen ook José Reyes en Miguel Tejada scoorden, stond het 1-4.

Wereldtitel

De internationale World Baseball Classic (WBC) wordt eens in de vier jaar gespeeld. In 2011 zorgde de Nederlandse ploeg voor een sensatie door in de finale van het wereldkampioenschap het sterrenteam van Cuba te verslaan.

Sinds 2011 is het WK geschrapt en kreeg de World Baseball Classic de officiële status van wereldtitelstrijd. ‘Over vier jaar halen we de finale,’ beloofde Meulens.

Progressie

‘Elke keer heeft Nederland progressie geboekt op de WBC: eerste ronde, tweede ronde en nu finaleronde,’ legt de manager uit. Oranje kwam tijdens de eerste editie van de World Baseball Classic in 2006 niet verder dan de eerste ronde. Drie jaar later plaatste Nederland zich voor de tweede ronde door de Dominicaanse Republiek twee keer te verslaan.

In dit toernooi is de Dominicaanse ploeg nog ongeslagen. Dinsdag speelt het team uit het Caribisch gebied de finale tegen Puerto Rico.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.