Milan redt het niet, Sneijder wel door met Galatasaray

12 maart 2013Leestijd: 2 minuten

Het is AC Milan niet gelukt om voor een grote stunt te zorgen door titelfavoriet Barcelona uit de Champions League te stoten. De Catalanen maakten in eigen huis met een 4-0 winst het verlies in Milaan ongedaan.

Direct vanaf de eerste minuut kwam Barça veel beter voor de dag dan drie weken geleden in Milaan.

Lionel Messi brak de partij open door de bal al na vijf minuten in de touwen te schieten.

Niang

Milan-speler M’Baye Niang had een paar minuten voor rust de 1-1 binnen moeten schieten, maar de Fransman mikte op de paal.

Vlak daarna wist Messi het doel wel te vinden waardoor de twee ploegen over twee wedstrijden weer op gelijke hoogte kwamen.

Geen antwoord

In de tweede helft ging Barcelona op jacht naar de winnende derde treffer. De Italianen, die thuis met speels gemak de Catalaanse aanvallen wisten af te weren, hadden daar dit keer geen antwoord op. De 3-0 was een kwestie van tijd en kwam dan ook al na 10 minuten in de tweede helft.

Milan kreeg nog enkele goede kansen op de 3-1, maar de bal wilde er niet in. Barça maakte in de blessuretijd er wel nog eentje en bepaalde de eindstand op 4-0.

Wesley Sneijder

In Gelsenkirchen zorgde het Galatasaray van Wesley Sneijder voor een stunt door het Schalke 04 van landgenoot Klaas Jan Huntelaar uit te schakelen.

De Turken sleepten een 2-3 winst uit het vuur die, met de 1-1 uit de heenwedstrijd, genoeg was voor een ticket naar de kwartfinale.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.