Crisis bij Barça, Catalanen verliezen opnieuw van Real

02 maart 2013Leestijd: 1 minuut

FC Barcelona verkeert definitief in een diepe vormcrisis. De Catalanen verloren zaterdag in de Spaanse competitie opnieuw van aartsrivaal Real Madrid.

Verdediger Sergio Ramos kopte in Madrid tien minuten voor tijd de winnende 2-1 binnen achter Victor Valdés.

Eerder deze week verloren de Catalanen in eigen huis ook al kansloos met 3-1 van Madrid in de halve finale van de Spaanse beker.

Doodgebloed

De wedstrijd begon hoopgevend toen Karim Benzema na een paar minuten spelen de score opende voor zijn ploeg. De Fransman begon in de basis omdat coach José Mourinho zijn sterspeler Cristiano Ronaldo rust wilde geven met oog op de Champions League-confrontatie tegen Manchester United.

De Argentijn Lionel Messi trok de stand vlak daarna alweer gelijk. Hierna bloedde de wedstrijd dood en kwam eigenlijk pas weer tot leven toen Ronaldo in de tweede helft toch in het veld werd gebracht.

Strafschop

In de slotfase ging Adriano theatraal naar de grond in het zestienmetergebied van Real Madrid. Barça wilde een strafschop, maar de scheidsrechter voelde daar niets voor. De gefrustreerde spelers van Barcelona protesteerde heftig tegen de beslissing van de scheidsrechter. Het drama was compleet toen keeper Valdes na het fluitsignaal de scheidsrechter zo erg belaagde dat hij met rood van het veld werd gestuurd.

Ondanks de nederlaag heeft Barcelona nog altijd een voorsprong van twaalf punten op Real. Op 12 maart wacht de return in de Champions League tegen AC Milan. De Catalanen verloren eerder in Milaan kansloos met 2-0.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.