Ajax na winst op PEC Zwolle nieuwe koploper

10 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Ajax heeft zondag de koppositie in de eredivisie veroverd door een eenvoudige zege op PEC Zwolle (3-0). Zo profiteerde het elftal van trainer Frank de Boer dankbaar van de nederlaag die PSV zaterdag bij sc Heerenveen incasseerde (2-1).

Ajax heeft acht duels voor het einde van de 57ste editie van de eredivisie een minimale voorsprong van 1 punt op PSV en Feyenoord. De hoogste Nederlandse profklasse maakte zich op voor een bloedstollende ontknoping.

Veldoverwicht

Ajax werd zondag tegen PEC Zwolle beloond voor een veldoverwicht. Lasse Schöne zag na 19 minuten de vrijstaande Kolbeinn Sigthorsson, die koelbloedig raak schoot (1-0).

Sigthorsson was na 26 minuten ook betrokken bij de tweede treffer van zijn ploeg. Doelman Diederik Boer kon met een fraaie reflex nog wel voorkomen dat de IJslander raak kopte. Hij was vervolgens kansloos op een inzet van Siem de Jong (2-0).

Eenmaal op voorsprong liet Ajax ook weer zien dat het veel kansen nodig heeft om te scoren. Sigthorsson, Viktor Fischer, Christian Eriksen en De Jong verzuimden hun ploeg op een grotere voorsprong te zetten.

Daley Blind

Daarom duurde het tot de tachtigste minuut totdat Ajax echt opgelucht kon ademhalen. Eriksen hield na een snelle dribbel het overzicht en gunde de derde treffer aan Boerrigter.

Daley Blind werd drie dagen na zijn onderhandelingen over een nieuw contract, gekozen tot man van de wedstrijd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.