Ajax alleen aan kop na puntenverlies concurrentie

31 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Ajax heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen NEC met 4-1 gewonnen. De koploper van de eredivisie profiteerde van de uitglijders van PSV en Feyenoord eerder dit weekend.

Ajax verdedigt de laatste zes competitieduels een voorsprong van 3 punten op PSV en Vitesse. Feyenoord volgt op 4 punten.

Fischer

Viktor Fischer opende zondag in de 22e minuut de score. Drie minuten later passeerde Rens van Eijden zijn eigen doelman Gabor Babos. Dat gebeurde overigens na een mooi uitgevoerde aanval van de thuisclub.

Ajax domineerde, vond steeds de vrije man, maar verprutste ook nog veel kansen.

Doelman Babos kwam voor rust met de schrik vrij toen Kolbeinn Sigthorsson, Derk Boerrigter en Siem de Jong kansrijk voor hem opdoken.

Herstelde Babel

Na de hervatting sloop er veel nonchalance in het spel van de lijstaanvoerder. De Jong miste twee keer vrij voor keeper Babos voordat Fischer met een prachtige stiftbal voor 3-0 zorgde.

Nog geen minuut later scoorde Nick van der Velden van NEC (3-1). Leuk voor Ryan Babel was dat hij zijn rentree na lang blessureleed met de laatste treffer van de wedstrijd mocht vieren.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.