sport

Vitesse en FC Twente onderuit, Ajax profiteert

03 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Vitesse en FC Twente hebben zondag in de Eredivisie kostbare punten lagen liggen. De Arnhemmers moesten in de streekderby tegen NEC het hoofd buigen, terwijl FC Utrecht te sterk was voor FC Twente.

Vitesse begon zondag aan het beladen duel met NEC zonder trainer Fred Rutten.

De coach had zich ‘ziek’ afgemeld nadat een transfer van Kelvin Leerdam van Feyenoord naar Vitesse op het laatste moment niet doorging.

Beladen

Assistent-coach Stanley Menzo zag zijn ploeg in de Nijmeegse Goffert met 2-1 onderuit gaan.

In het beladen duel maakte debutant Ruud Boymans een kwartier voor tijd de beslissende treffer.

Twente

Nummer 2 FC Twente boekte thuis een pijnlijke nederlaag tegen FC Utrecht. De ploeg van Steve McClaren moest de hele tweede helft met tien man spelen en verloor uiteindelijk met 2-4.

Omdat Ajax wel bij VVV Venlo won, nemen de Amsterdammers de tweede plaats op de ranglijst over van de Tukkers. Feyenoord kan zondagavond afstand nemen van Vitesse, maar dan moeten de Rotterdammers wel de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Willem II succesvol afsluiten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.