Terugkeer Sneijder in Champions League van korte duur

20 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Wesley Sneijder heeft niet lang kunnen genieten van zijn gedroomde terugkeer in de Champions League. De Nederlandse middenvelder werd door zijn nieuwe werkgever Galatasaray in de wedstrijd tegen Schalke 04 al bij rust gewisseld.

Het is niet bekend waarom de Nederlander zo snel al van het veld werd gehaald.

Door de wissel van Sneijder bleef het aantal Nederlanders op het veld overigens ongewijzigd. Galatasaray-coach Fatih Terim wisselde hem voor de Marokkaanse Nederlander Nordin Amrabat.

Huntelaar

Bij rust was de 1-1-eindstand door goals van Burak Yilmaz en Jermaine Jones reeds bereikt.

Klaas Jan Huntelaar bleef namens Schalke tot de 75ste minuut in het veld staan, maar kon, op een barslecht veld ook geen verschil maken.

Milan stunt

In de andere achtste finale deed AC Milan goede zaken tegen Barcelona. De Italianen zetten de sterrenploeg uit Catalonië met 2-0 aan de kant. De eerste goal van Milan kwam tot stand na een gelukje. De scheidsrechter zag een opzichtige handsbal van Cristián Zapata over het hoofd waarna Kevin Prince Boateng de bal achter Victor Valdés kon schieten.

De tweede was echter van een ongekende schoonheid. In een soort rugby-aanval gaf El Sharaawy de bal prachtig aan Sulley Muntari die dankbaar zijn eerste goal in de Champions League binnenschoot.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.