Sterk Bayern München wint in Londen van Arsenal

19 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Bayern München staat met een been in de kwartfinale van de Champions League. De Duitsers zetten Arsenal in Londen zakelijk met 1-3 aan de kant.

De Engelsen begonnen niet eens zo slecht aan de wedstrijd, maar de eerste kans voor de ploeg uit München was direct ook raak. Tony Kroos schoot na zeven minuten de bal achter Arsenal-goalie Wojciech Szczęsny.

De avond kreeg een nog dramatischere wending voor de toch al getergde coach Arsène Wenger toen Thomas Müller de Duitse voorsprong in de 21ste minuut verdubbelde.

Donderspeech

Wenger zal zijn mannen in de rust op hun donder hebben gegeven, de Londenaren kwamen in de tweede helft beter voor de dag. Wisten ze in het eerste bedrijf vrijwel geen kans te creëren, kwamen ze in de tweede helft zo af en toe gevaarlijk voor het doel van Manuel Neuer.

Hoop

Het was dankzij de Duitse doelman Manuel Neuer dat Arsenal weer mocht gaan hopen. Door een inschattingsfout van Neuer kon de Poolse Duitser Lukas Podolski de aansluitingstreffer voor Arsenal binnenkoppen.

Alle aspiraties op een langer verblijf voor de Engelsen in de Champions League werden kort daarop echter weer onder het gras geschoven door de Kroaat Mario Mandzukic die via een wonderlijke carambole de 1-3 eindstand binnentikte.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.