Scheidsrechter verliest milt na aanval door speler

19 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Een zeventienjarige voetbalscheidsrechter is bij een amateurwedstrijd in het Spaanse Valencia zo erg door een speler toegetakeld dat artsen zijn milt operatief hebben moeten verwijderen. De dader is een zevenentwintigjarige man die in het dagelijks leven politieagent is.

Dat melden Spaanse media.

Het incident gebeurde afgelopen zondag tijdens een wedstrijd in een regionale amateurcompetitie in Burjassot, ten noorden van Valencia.

Rode kaart

De jeugdige scheidsrechter Héctor Giner Tarazona werd door de man aangevallen nadat hij hem een rode kaart had gegeven wegens beledigende opmerkingen.

De uitzinnige politieagent sloeg de jongen neer en trapte op hem in toen hij al op de grond lag. Hierna kon hij door de andere spelers worden overmeesterd.

Operatie

Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar een nabij gelegen ziekenhuis waar artsen zijn leven konden redden door zijn zwaar beschadigde milt te verwijderen.

De politie heeft de politieagent gearresteerd en verdenkt hem van zware mishandeling. Het politiekorps heeft de man geschorst, zijn voetbalclub heeft hem geroyeerd.

De jonge scheidsrechter heeft volgens zijn vader gezegd nooit meer een wedstrijd te willen fluiten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.