PEC Zwolle wint thuis verrassend van Feyenoord

17 februari 2013Leestijd: 1 minuut

PEC Zwolle heeft Feyenoord zondag voor schut gezet. De Zwollenaren die onderin de Eredivisie meedraaien, wonnen met 3-2 van de Rotterdammers. Feyenoord stapelde verdedigend fout op fout waardoor de titelaspiraties van de Rotterdammers weer de ijskast in kunnen.

Het onherkenbare Feyenoord keek in het IJsseldelta Stadion binnen zes minuten tegen een sensationele achterstand van 2-0 aan.

Rammelende defensie

De Rotterdamse defensie rammelde in het openingsoffensief van het gretige PEC Zwolle aan alle kanten. Na amper een minuut was de verdedigende organisatie bij de eerste hoekschop van de wedstrijd ver te zoeken.

In de algehele chaos tikte Graziano Pellè de bal in het eigen doel, 1-0.

In de zese minuut was het alweer raak voor de onstuimige thuisploeg. Uit een fraaie pass van de zwervende middenvelder Arne Slot tikte Darryl Lachman beheerst in, 2-0.

Pellè

Na de bliksemstart bleef PEC Zwolle het spel dicteren. Door de aanvallende speelwijze gaf PEC Zwolle achterin echter nogal wat ruimte weg.

Dankzij Pellè ging Feyenoord toch met een gelijke stand de rust in. De Italiaan scoorde twee keer: met een omhaal en een kopbal: 2-2.

Een kwartier voor tijd strafte Zwollenaar de povere dekking bij Feyenoord definitief af. Uit een hoekschop scoorde Avdic 3-2.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.