Michael Boogerd betaalde 17.000 euro aan dopingdealer

28 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Oud-Rabokopman Michael Boogerd heeft 17.000 euro overgemaakt aan de veroordeelde Oostenrijkse dopingdealer Stefan Matschiner. Volgens de voormalige wielrenner gaat het om ‘kleine bedragen’ voor de aanschaf van vitaminen.

Dat blijkt uit vier facturen en twee bankafschriften van Matschiner in handen van NRC Handelsblad.

Op de facturen worden kosten in rekening gebracht voor trainingsplannen, testen en gemaakte reizen.

Kleine bedragen

Matschiner bevestigt tegenover de krant dat hij de betalingen van Boogerd heeft ontvangen.

De oud-wielrenner heeft altijd volgehouden ‘kleine bedragen’ naar Matschiner te hebben overgemaakt voor de aanschaf van vitaminen. ‘Ik denk dat je heel wat vitaminen kunt kopen voor 17.000 euro,’ zegt de Oostenrijker.

Bloedzakken

De veroordeelde dopingdealer heeft toegegeven zakken verrijkt bloed aan de Rabobank te hebben geleverd. Zijn klanten waren volgens de Oostenrijker Thomas Dekker, Denis Menchov, Michael Rasmussen en Michael Boogerd. Volgens Matschiner betaalden de renners de bloedzakken uit eigen portemonnee.

Boogerd ontkent tot aan de dag van vandaag dat hij doping heeft gebruikt. ‘Boogerd moet stoppen met liegen,’ zei Matschiner eerder al tegen de Volkskrant.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.