Italianen arresteren kleine vis in omkoopmaffia

21 februari 2013Leestijd: 1 minuut

De Italiaanse politie heeft donderdag in Milaan een vermoedelijk lid van de Bosnisch-Servische omkoopmaffia opgepakt. Admir Sulic zat ondergedoken in Singapore maar heeft besloten zichzelf aan te geven.

Met de arrestatie van Sulic grijpen de Italianen slechts een kleine speler binnen de ‘zigeunersbende’ uit de Balkan die ervan wordt verdacht duizenden wedstrijden in Europese voetbalcompetities te hebben gemanipuleerd.

Italiaanse media berichtten abusievelijk dat de autoriteiten het vermoedelijke brein achter de Azatische omkoopmaffia, Dan Tan, hadden gearresteerd. Het misverstand is vermoedelijk ontstaan doordat Sulic uit een vliegtuig uit Singapore stapte.

Dan Tan

In Singapore loopt Dan Tan al jaren lang vrij rond ondanks een internationaal opsporingsbevel van de Italiaanse justitie.

Veiligheidschef van de FIFA, en oud-Interpol-directeur Ralf Mutschke, sprak woensdag in Maleisië zijn frustraties uit over het feit dat Dan Tan nog altijd niet is gearresteerd.

De autoriteiten in Singapore hebben aangegeven de mogelijkheden te bekijken om het Italiaanse arrestatiebevel op te volgen.

Europol

De Europese opsporingsorganisatie Europol publiceerde onlangs een rapport waarin de omkooppraktijken in het internationale voetbal uitgebreid werden beschreven.

In het rapport worden ook vijf Nederlandse verdachten genoemd. Een van de verdachten, de Noordwijkse beroepsgokker Paul R., werd onlangs uitgeleverd aan Duitsland.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.