sport

Eredivisie: Feyenoord wint van AZ, Ajax speelt gelijk

10 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Feyenoord heeft zondag voor de tweede keer dit seizoen gewonnen van AZ. De Rotterdammers versloegen de club uit Alkmaar in De Kuip met 3-1. Volgens trainer Ronald Koeman is zijn ploeg nog geen titelkandidaat.

Voor Feyenoord scoorden  Jean-Paul Boëtius, Jordy Clasie en Tonny Vilhena. Roy Beerens maakte voor AZ de gelijkmaker. Bij een stand van 1-1 kreeg AZ-aanvoerder Nick Viergever in de 67e minuut een rode kaart voor een charge op Lex Immers.

Achterstand

Er was zondag nog meer Eredivisie-voetbal. Ajax speelde voor eigen publiek gelijk tegen Roda JC (1-1) en liet daarmee 2 punten liggen. De Amsterdammers houden daardoor een achterstand van 3 punten op koploper PSV.

NEC heeft FC Utrecht de eerste nederlaag van dit jaar toegebracht. De ploeg van trainer Alex Pastoor won in De Galgenwaard met 3-0. Eind november won NEC in Nijmegen al met 2-0 van FC Utrecht. Het elftal van trainer Jan Wouters bleef na die nederlaag zeven duels op rij ongeslagen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.