Blade Runner Pistorius ontkent moord op vriendin

15 februari 2013Leestijd: 1 minuut

De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius ontkent met klem dat hij zijn vriendin Reeva Steenkamp met opzet heeft doodgeschoten. De openbaar aanklager vervolgt Pistorius voor moord met voorbedachten rade.

‘Pistorius ontkent ten stelligste dat er opzet in het spel is geweest,’ staat in een verklaring die door de zaakwaarnemer van de topsporter naar buiten is gebracht. De sporter is vandaag voor het eerst voor de rechtbank verschenen.

Nabestaanden

Pistorius staat verder vooral stil bij de nabestaanden van FHM-model Steenkamp. ‘Onze gedachten moeten vandaag vooral zijn bij de nabestaanden van Reeva Steenkamp. Dat is het allerbelangrijkste.’

Dinsdag moet Pistorius, ook wel de Blade Runner genoemd, opnieuw voor de rechter komen. Daarna wordt bekeken of hij op borgtocht mag vrijkomen.

Beschuldiging

Tijdens de rechtszitting die eerder vandaag plaatshad, werd Pistorius officieel beschuldigd van moord met voorbedachten rade. De paralympiër brak in tranen uit toen hij de beschuldiging hoorde.

Het is nog steeds onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld in het huis in Pretoria. Gezegd wordt dat Pistorius Steenkamp aanzag voor een inbreker. Hij zou vier keer op haar hebben geschoten door de badkamerdeur.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.