‘Blade Runner Oscar Pistorius schiet vriendin dood’

14 februari 2013Leestijd: 1 minuut

De paralympische hardloper Oscar Pistorius is opgepakt door de politie in Zuid-Afrika voor het doden van zijn vriendin. Pistorius zou haar hebben aangezien voor een inbreker en de vrouw ‘per ongeluk’ hebben doodgeschoten.

Pistorius, ook wel Blade Runner genoemd, zou zijn vriendin in haar hoofd en arm hebben geschoten.

Toedracht

Haar lichaam werd gevonden in het huis van Pistorius in Pretoria, Zuid-Afrika. Pistorius is donderdag gearresteerd door de politie, meldt persbureau Reuters.

Het slachtoffer zou FHM-model Reeva Steenkamp (30) zijn. De twee hadden sinds november een relatie met elkaar. Veertien uur geleden verstuurde Steenkamp nog een Tweet.

Een woordvoerder van de politie wil niets zeggen over de mogelijke toedracht. Het aantal inbraken en gewelddadige incidenten in Zuid-Afrika ligt enorm hoog. Veel huiseigenaren hebben wapens om zichzelf te verdedigen.

Onderbenen

De 26-jarige Pistorius is een van de bekendste paralympische sporters. Hij heeft geen onderbenen en gebruikt protheses van koolstofvezel. Hij is wereldrecordhouder op de 100, 200 en 400 meter.

Vorig jaar mocht hij als eerste paralympische sporter meedoen aan de Olympische Spelen in Londen. Hij bereikte toen de halve finale van de 400 meter.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.