sport

Baltimore Ravens winnen spektakelstuk in Super Bowl

04 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Ondanks een sterke come-back van de San Francisco 49’ers hebben de Baltimore Ravens de finale van de Amerikaanse Football-competitie gewonnen. In een felbevochten strijd werd het 34-31 in het voordeel van Baltimore.

De clash tussen de twee broers John en Jim Harbaugh is daarmee beslist in het voordeel van John.

Voor sterverdediger Ray Lewis kwam daarmee een droom uit. Hij beëindigt zijn carrière met winst van de Super Bowl.

Riante voorsprong

De Baltimore Ravens leken in het begin af te gaan op een gemakkelijke overwinning.

Halverwege stond de ploeg uit Maryland op een riante voorsprong van 21-6.

Nieuw record

Na een spectaculaire show van Beyoncé in de rust zetten de Ravens het goede spel voort een maakten direct een touch-down.

Jacoby Jones rende het hele veld over en zorgde voor de langste ‘run’ in de geschiedenis van de Amerikaanse Football-competitie.

Geen stroom

Niets lijkt aan de hand voor de Ravens maar dan valt plotseling het licht uit. Spelers en publiek verkeren ruim een half uur in onzekerheid maar uiteindelijk wordt de storing weer verholpen.

De 49’ers hebben in de onverwachte rustperiode de motivatie teruggevonden en vechten zich sterk terug in de wedstrijd. Ze naderen de Ravens in het laatste kwart tot 2 punten maar moeten uiteindelijk toch hun meerdere erkennen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.