Ajax speelt met open dak vanwege instortingsgevaar

14 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Ajax speelt de eerste wedstrijd in de knock-out fase in de Europa League tegen Steau Boekarest donderdagavond met een geopend dak. De club wil het dak van de ArenA niet te veel belasten door de sneeuw.

Dat heeft de Amsterdamse club donderdag laten weten.

De Ajacieden willen een situatie zoals tijdens de klassieker tegen Feyenoord voorkomen. Toen landde er sneeuw op het veld (en op Feyenoord-trainer Ronald Koeman) doordat enkele glazen platen in het dak het begaven door de last van de sneeuw.

Veiligheid

De club benadrukt dat de veiligheid ook toen niet in het geding is gekomen. Het dak is beveiligd en de glazen platen kunnen niet naar beneden komen.

Toch neemt de club het zekere voor het onzekere omdat er ook donderdagavond nog sneeuw kan vallen.

Uitgeschakeld

Ajax vecht tegen Steaua voor Europese overleving. Eerder werd de ploeg van Frank de Boer uitgeschakeld in de Champions League.

De Amsterdammers zijn nu nog de enige Nederlandse vertegenwoordigers in de Europese voetbalcompetities.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.