sport

Nieuwe beelden: Hazard schopte bal, niet ballenjongen

24 januari 2013Leestijd: 1 minuut

De Belgische middenvelder van Chelsea Eden Hazard schopte in de League Cup-wedstrijd tegen Swansea niet de ballenjongen, maar de bal. Dat blijkt uit nieuwe videobeelden die donderdag op het internet verschenen.

De Belgische international kreeg een rode kaart omdat hij een ballenjongen zou hebben geschopt.

De 17-jarige jongen ging bij een 0-0-stand op de bal liggen om tijd te rekken. Om de bal terug te krijgen, leek het er in eerste instantie op alsof de voetballer de ballenjongen vol in de ribben trapte. Uit de nieuwe beelden blijkt echter dat Hazard de bal onder de jongen vandaan trapt.

Kritiek

De actie van het Belgische talent werd woensdag en donderdag breeduit bekritiseerd. De voorzitter van de Engelse spelersvakbond riep donderdag dat Hazard het recht niet in eigen hand had mogen nemen door de jongen te schoppen.

De actie van Hazard kreeg echter ook bijval. Oud-Chelsea spits Pat Nevin zei dat hij exact hetzelfde had gedaan als hij Hazard was geweest. De aanstellerij van de ballenjongen noemde hij ‘schandalig’. Ook voormalig international Michael Owen veroordeelde het gedrag van de jongen. De oud-sterspeler wees er bovenop dat de jongen, zoon van een Swansea-directeur, van tevoren op Twitter had aangegeven dat hij tijd ging rekken.

Harder schoppen

Het Engelse enfant-terrible was duidelijk in zijn oordeel: ‘Hazard had hem harder moeten trappen,’ Twitterde de middenvelder.

Hazard en de ballenjongen hebben elkaar na het incident de hand geschud en laten het hierbij. Hazard krijgt van de voetbalbond waarschijnlijk wel een schorsing van drie wedstrijden opgelegd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.