sport

Afgelastingen amateurvoetbal en -hockey door winterweer

16 januari 2013Leestijd: 1 minuut

Komend weekend worden er door het winters weer geen wedstrijden in het amateurvoetbal gespeeld. Ook een deel van de hockeycompetitie is afgelast.

Voetbalbond KNVB heeft besloten alle amateurwedstrijden in alle districten en landelijke competities voor het veldvoetbal af te gelasten.

Wedstrijden in de zaal gaan wel gewoon door. Hetzelfde geldt voor wedstrijden uit de eredivisie van de B-junioren die op kunstgras zullen worden gespeeld.

Hockey

Hoewel op kunstgras gespeeld, gaat ook een groot deel van de hockeywedstrijden niet door. Hockeybond KNHB heeft alle wedstrijden in de MidWintercompetitie van de jongste jeugd tot aan de senioren afgelast in de districten Noord- en Zuid-Holland.

Wedstrijden in overige delen van het land gaan vooralsnog wel door.

Profclubs

De professionele voetbalcompetitie gaat ondanks het winterweer dit weekend weer van start. De profclubs hebben veldverwarming in de stadions waardoor de wedstrijden voorlopig gewoon kunnen doorgaan.

Koploper PSV brengt vrijdag tegen PEC Zwolle de Eredivisie weer op gang.

De Rabo-Hoofdklasse ligt nog wel stil. De winterstop is door enkele toppers uit de competitie als Teun de Nooijer, Jaap Stokman en Floris Evers aangegrepen om de bankrekening te spekken in de lucratieve Hockey India League.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.