‘Spelers met pistool bedreigd in finale Copa Sudamericana’

13 december 2012Leestijd: 1 minuut

De spelers van de Argentijnse voetbalploeg Tigre zijn in de rust van de finale in de Copa Sudamericana geslagen en bedreigd met vuurwapens. Omdat ze hierna weigerden op het veld terug te keren, werd tegenstander Sao Paolo uitgeroepen tot winnaar.

De spelers van het Braziliaanse Sao Paolo gingen de kleedkamer in met een 2-0 voorsprong bij rust van de finale van het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Europa League.

De eerste helft was al na enkele gemene overtredingen dermate uit de hand gelopen dat de vechtende spelers door de oproerpolitie uit elkaar moesten worden gehouden.

Geweld

Het geweld ging in de catacomben van het stadion verder. Braziliaanse media melden dat de spelers van Tigre hun tegenstander in de kleedkamer kwamen opzoeken.

Beveiligers zouden ze vervolgens hebben verdreven. Hierbij vielen klappen en volgens de Argentijnse trainer Nestor Gorosito trokken de bewakers twee vuurwapens.

Onder schot

Ook het hoofd beveiliging van de Argentijnen verklaarde zwaar gehavend op tv dat de keeper van de ploeg onder schot was gehouden.

De spelers van Tigre vertrokken vervolgens naar het politiebureau om aangifte te doen. De scheidsrechter wachtte een half uur en riep daarna, tot genoegen van de thuisclub, Sao Paolo uit tot winnaar van de Copa.