sport

Scheidsrechter geslagen bij amateurwedstrijd Arnhem

13 december 2012Leestijd: 1 minuut

Een speler van amateurclub MASV uit Arnhem heeft dinsdagavond een scheidsrechter geslagen in een oefenduel tegen De Paasberg. De 27-jarige voetballer ging door het lint toen de scheidsrechter hem geen strafschop toewees.

De speler protesteerde heftig tegen de beslissing van de scheidsrechter en gebruikte daarbij het woord ‘kanker’, meldt De Gelderlander.

Hierop gaf scheidsrechter Rob Oldenhave de man een rode kaart. De voetballer viel vervolgens de scheidsrechter aan en gaf hem een klap.


Royement

Het clubbestuur heeft de speler voorgedragen voor royement. Ook is bij de politie een straatverbod aangevraagd.

De zondagse vierdeklasser was al door de KNVB berispt voor eerdere incidenten en had, net als tegenstander De Paasberg, een voorwaardelijke uitsluiting van de competitie opgelegd gekregen. Vermoedelijk wordt die uitsluiting nu definitief.

De voorzitter van de club zegt tegen De Gelderlander ‘iedere straf te zullen accepteren’.


Grensrechter

Het incident gebeurt daags na de molestatie van grensrechter Richard Nieuwenhuizen van Buitenboys. De grensrechter werd in een juniorenwedstrijd doodgeschopt door de spelers van Nieuw Sloten.

De politie heeft deze week weer vier nieuwe verdachten gearresteerd in de zaak, onder wie een man van vijftig. Het totale aantal verdachten staat daarmee op acht.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.