Ontdek de oudste weg naar Rome

Via Appia | Ontdek de oudste weg naar Rome met Elsevier Weekblad

De Via Appia was een van de belangrijkste wegen in de hoogtijdagen van het Romeinse rijk. EW duikt in de geschiedenis van het historische wegennetwerk dat Rome met de buitenwereld verbond. Wilt u alles te weten komen over de Via Appia? Reis met ons mee en bewandel de Via Appia zelf tijdens de achtdaagse reis van 8 tot en met 15 juni 2019.

Reis met Fik Meijer mee naar de Via AppiaReis met Fik Meijer over de Via Appia in Italië

Beleef met schrijver en classicus prof. dr. Fik Meijer de hoogtijdagen van de Romeinse geschiedenis tijdens deze exclusieve reis naar de Via Appia – het historische wegennetwerk dat Rome met de buitenwereld verbond.

Deze reis leidt u langs de omgeving van Rome en brengt u naar indrukwekkende stadjes als Tivoli en Terracina. Dit alles in een jaargetijde waarin de natuur op haar mooist is. Tijdens wandelingen en lezingen neemt Fik Meijer u met zijn onuitputtelijke kennis en vol enthousiasme mee van het Circus Maximus tot aan de oude havenstad Ostia.

Inclusief:

  • KLM-vlucht
  • ***hotel Castel Vecchio
  • Een vol programma met excursies en lezingen

Prijs vanaf € 1.785 per persoon

Boek: Via Appia – Met Horatius langs de koningin der wegen

Via Appia – Met Horatius langs de koningin der wegen

Indien u de reis boekt krijgt u vooraf een exemplaar van het boek Via Appia – Met Horatius langs de koningin der wegen t.w.v. €25,99 (hardcover) thuis gestuurd. Deelname aan de studiedag op 29 maart 2019 jongstleden is inbegrepen bij de achtdaagse reis. Indien u aanwezig was bij de lezing in het Allard Pierson Museum, wordt de prijs van de studiemiddag in mindering gebracht op de reissom.

Meer weten en boeken?

De reis wordt georganiseerd in samenwerking met Pied à Terre Reizen, lid van ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Klik hier voor meer informatie over de reis en het uitgebreide dagprogramma. Heeft u vragen, neem dan contact op met [email protected] of 020-3080080.

Pied à Terre