politiek

Verdienen aan het Rijk: overheid besteedt miljard aan extra personeel

12 juni 2014Leestijd: 1 minuut

Met een beroep op de Wet openbaarheid bestuur vroeg Elsevier ministeries om alle gegevens over hun kosten voor extern personeel. Wie huren de departementen allemaal in, waarom en wat kost dat? Over haptonomen voor de Belastingdienst.

Wie dezer dagen door Den Haag loopt, ziet dat de eeuwenoude binnenstad de laatste jaren spectaculair is veranderd. De ene na de andere wolkenkrabber verrees om de rijksambtenaren te huisvesten. Dat Den Haag een politiek en ambtelijk machtscentrum is, was lange tijd nagenoeg onzichtbaar. Pompeuze ministeries ontbraken.

Maar de recente hoogbouw laat geen ruimte voor twijfel: dit is het politieke en ambtelijke centrum. En daar is geld te halen, veel geld.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.