politiek

Geen onrechtmatigheden bij uitkering wachtgeld ex-politici

30 juni 2014Leestijd: 1 minuut

Oud-bewindslieden hebben de afgelopen drie jaar zo’n 2 miljoen euro wachtgeld ontvangen. Oud-Kamerleden incasseerden in deze periode zo’n 12 miljoen. Hierbij zijn geen onrechtmatigheden geconstateerd.

Dat schrijft minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) aan de Tweede Kamer.

Wisseling

In totaal gaat het om 19 voormalige bewindspersonen, 67 oud-Kamerleden en 21 vertrokken waarnemend cdK’s, -burgemeesters of herindelingsburgemeesters.

Het aantal voormalige politici dat een uitkering krijgt wisselt sterk, omdat ze weer een baan vinden of andere inkomsten krijgen, schrijft Plasterk. Volgens de minister houden politici zich aan de regels die gelden bij het zoeken van een nieuwe baan. Er zijn geen sancties toegepast.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.