politiek

Waar zijn de andreaskruizen in de PvdA-campagne gebleven?

28 februari 2014Leestijd: 1 minuut

Bij de aftrap van de PvdA-campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam prijkten er drie Amsterdamse andreaskruizen naast de campagneslogan ‘Jouw stad, Mijn stad, Onze stad’. Maar nu zijn ze weg. Waar zijn die kruizen gebleven?

‘Ik neem aan dat burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) een rekening stuurt. PvdA’ers zijn zo verweven met de gemeentelijke organisatie dat ze denken dat zij Amsterdam zijn,’ zei Roderic Evans-Knaup (42) van de partij Red Amsterdam twee weken geleden in Elsevier.

Huisstijl

Evans-Knaup verbaasde zich over het feit dat de PvdA de huisstijl van de gemeente gebruikte bij de aftrap van de campagne in de hoofdstad.

Maar wie nu campagneposters van de PvdA ziet hangen in Amsterdam, mist de karakteristieke Amsterdamse kruizen. Is het logo van Amsterdam geschrapt uit de PvdA-campagne?

Mysterie opgelost

‘De andreaskruisen zijn nooit onderdeel geweest van het campagnelogo voor de gemeenteraadsverkiezingen,’ zegt Sebastiaan Timmermans van PvdA Amsterdam.

‘Bij de aftrap van de campagne zijn de kruisen door een iets te enthousiaste vrijwilliger gebruikt. Het is nooit de bedoeling geweest om ze in de definitieve PvdA-campagne te gebruiken.’ Daarmee is het mysterie rond de PvdA andreaskruizen opgehelderd. Of toch niet, wie nu naar de campagnesite van de PvdA surft, ziet daar de kruisen weer. Timmermans: ‘Ja, dat zijn de gewone kruizen van Amsterdam. Daar zit geen auteursrecht op. Die mag iedereen gebruiken.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.