politiek

VVD wil drones inzetten boven Haagse Schilderswijk

17 februari 2014Leestijd: 1 minuut

Als het aan de Haagse VVD ligt, gaat de politie drones inzetten om de Schilderswijk in de gaten te houden. Jeugdbendes en overlastgevers kunnen zo sneller en goedkoper worden gepakt.

Er zijn nu al bijna dagelijks helikopters actief boven de probleemwijk, maar VVD-lijsttrekker in Den Haag Boudewijn Revis ziet liever drones boven de wijk, meldt De Telegraaf maandag.

Achterbak

De inzet van helikopters is relatief duur en ze moeten iedere keer worden aangevraagd en vanaf Schiphol naar Den Haag komen. ‘Het werkt sneller als we drones laten opstijgen bij wijkbureaus en misschien later zelfs vanuit de achterbak van politiewagens,’ zegt Revis.

‘Bovendien is het veel stiller. Veel inwoners van de Schilderswijk klagen nu over geluidsoverlast.’ Revis ziet bij de inzet van drones een nauwe samenwerking met Defensie, waar al langer wordt geëxperimenteerd met de vliegtuigjes zonder bemanning.

Discriminatie

Volgens Revis zou het goed zijn als de politie ‘meer ogen’ heeft in de Schilderswijk. ‘Het is een mooie manier om vanuit de lucht hinderlijk gedrag op straat aan te pakken. Daarnaast kunnen drones prima worden ingezet in de rest van Den Haag als er bijvoorbeeld ergens sprake is van een inbraakgolf.’

In de Schilderswijk zijn vaak problemen met jeugdbendes en criminaliteit. De politie probeert de wijk onder controle te houden, maar wordt nu juist door bewoners beschuldigd van discriminatie en intimidatie. Tientallen bewoners hebben hierover een klacht ingediend bij de Nationale Ombudsman.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.