politiek

Rutte: wat mij betreft had Weekers mogen blijven

30 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Minister-president Mark Rutte (VVD) vond het niet nodig dat zijn partijgenoot Frans Weekers woensdagavond aftrad als staatssecretaris van Financiën. Weekers zou ‘nog steeds heel goed’ in staat zijn geweest om de problemen met de toeslagen bij de Belastingdienst op te lossen.

De premier ontkende donderdag dat hij druk zou hebben uitgeoefend op de voormalige staatssecretaris. ‘Dit is zijn beslissing.’

Respect

Rutte zei woensdag al respect te hebben voor het besluit van Weekers om op te stappen. Een ‘ te groot deel’ van de Kamer had geen vertrouwen meer in het beleid van Weekers.

Volgens de premier heeft zijn partijgenoot ‘ verschrikkelijk hard gewerkt en ‘hele goede dingen’ voor het land gedaan.

Steun

Eerder vandaag zei ook VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra al dat het aftreden van Weekers zijn eigen keuze was. Hij had nog steun van de fractie en van coalitiegenoot PvdA.

Het is ‘moedig’ dat Weekers aftrad toen bleek dat hij het draagvlak bij de oppositie had verloren. Net als velen anderen sprak Zijlstra zijn ‘respect’ uit richting de voormalige staatssecretaris, die vanmiddag door de Koning officieel werd ontslagen.

Volg Tom Reijner op Twitter

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.