politiek

Premier Rutte: respect voor besluit Weekers om af te treden

29 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Minister-president Mark Rutte (VVD) respecteert het besluit van zijn partijgenoot, staatssecretaris van Financiën Frans Weekers, om op te stappen. Hij dankt hem voor zijn grote inzet in de afgelopen jaren.

Dat zegt Rutte woensdagavond, vlak nadat zijn staatssecretaris verklaarde dat hij geen ‘breed draagvlak‘ meer voelde onder Kamerleden voor zijn beleid.

Onder vuur

Ook in de Tweede Kamer, waar Weekers eerder op de avond zo onder vuur lag, klinkt waardering voor zijn besluit om op te stappen.

PvdA-leider Diederik Samsom begrijpt het besluit van Weekers. Samsom zag ook dat het brede draagvlak dat Weekers wenste, er niet was in de Kamer. ‘Er zal snel iemand anders worden benoemd,’ zei de PvdA-voorman.

Koninklijke weg

D66-leider Alexander Pechtold vond dat Weekers de ‘koninklijke weg’ had bewandeld. ‘Je verdedigt je in de Kamer en je treedt af in de Kamer,’ zei hij, die nog wel even de premier vermanend toesprak. Die ‘is wat te optimistisch geweest toen hij deze staatssecretaris voluit steunde. Ik had liever gehad dat men dit eerder had zien aankomen’.

De meest verstandige beslissing, vindt ook CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma. Ondertussen wachten veel burgers op hun toelage. Daar moet zo snel mogelijk alsnog een oplossing voor worden gezocht, zei de CDA’er.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.